Русия постави условия за диалога със САЩ

август 7 | Posted by admin | Интервю

Руският външен министър Сергей Лавров заяви при срещата с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, че Русия е готова за нормализиране на диалога, ако САЩ се откажат от конфронтационната си линия, съобщава в. „Сега“.

Това съобщи руското Министерство на външните роботи след срещата на двамата първи дипломати във филипинската столица Манила. Там се провежда международен форум с участието на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион.

Лавров изтъкна още, че е недопустима ескалацията на напрежението на Корейския полуостров заради военните приготовления на САЩ. Русия и Китай се обявяват срещу всякакви ракетни изпитания на КНДР и за спиране на американските военни учения в региона, изтъкна също Лавров, който днес имаше среща и с китайския му колега Ван И.

По-рано той посочи, че Москва е готова за контакти с Вашингтон по севернокорейската проблематика и се надява, че тази позиция ще бъде посрещната с взаимност.

Сергей Лавров разкри още, че с Тилърсън са обсъдени следващите стъпки по сирийското регулиране, включително развитие на идеята за зони за деескалация в югозападна Сирия. Идеята е залегнала в меморандум, подписан по-рано тази година от Русия, Йордания и САЩ. Руската страна настоява също строго да се спазва суверенитетът и териториалната цялост на Сирия.

 

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/zakonat-magnitski–shans-disidenti-kato-tsvetan-vasilev-sreshtu-korumpiranata-vlast.html

 

 

***

--- - Trump-Putin-

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.