Тайни разкрития на Прокуратурата клатят стола на Президента Румен Радев. Цветан Цветанов е заявил, че ГЕРБ е в предизборен режим за Президент. Руският генерал Решетников пък е заявил, че ГЕРБ са по-приемливи за Русия от БСП.

ноември 2 | Posted by admin | Новини

Предстоят обвинения по Аферата “Решетников”. Възможно е да има и арести! За това съобщи говорителката на Прокуратурата на Република България Румяна Арнаудова. Разкритията стават на фона на все по-силно разрастващия се скандал с разследването на Специален прокурор Робърт Малър в САЩ.

“Прокуратурата ще докаже, че националният интерес е над политическите целесъобразности” — подчерта Румяна Арнаудова, “ние сме готови да извървим пътя докрай, дори това да предизвика политически сътресения по върховете. България е независима и суверенна държава и с действията си прокуратурата ще докаже, че не обслужва силните на деня или партийните елити в България”, коментира говорителката на ПРБ на специална пресконференция късно снощи в столицата.

Разследването стъпва върху тайни самопризнания на лидерката на БСП, която под клетва разказала пред разследващите органи детайли около срещата си преди време в кафенето на хотел “Кристал Палас”, на която руският офицер от резерва ген. Решетников, чрез свой сътрудник е лансирал кандидатурата на Румен Радев за президент на България.

Румяна Арнаудова заяви:

“Прокуратурата работи по няколко основни версии, от действия в интерес на чужда държава до най-тежката — държавна измяна…”

Арнаудова подчерта, в отговор на въпрос на репортер на в-к “Дума”, че политическите решения — оставки в БСП или дори процедура по отстраняване (импийчмънт) на сегашния държавен глава са въпрос, на който трябва да отговарят партийните лидери и депутатите в Народното събрание, а не органите на прокуратурата.

Това, което имаме като ситуация — коментира късно снощи изборната машината Цветан Цветанов, означава, че “ГЕРБ минава в предизборен режим. Нашият председател и лидер на партията г-н Бойко Борисов е доказал с действията си в Западните Балкани, че е обединител и геополитик от международен порядък и лично аз не виждам защо той да не е подходящ да замени Румен Радев на поста след евентуални предсрочни избори за нов държавен глава. Все пак, двамата са генерали!..” — пошегува се Цветанов.

Нека се наспим, да си починем, има време за политика! Не обичам предсрочните избори! Това са милиони на вятъра! Имам да строя третия метродиаметър…” — коментира Борисов, без да отговори на репортерски въпрос за твърдението на Решетников, че ГЕРБ са по-приемливи за Русия от БСП.

“Аз нямам достъп до секретна информация. Все още нищо не се знае. Не мога да коментирам медийни изяви на ПРБ. La nuit tous les chats sont gris*…” — лаконичен и видимо раздразнен коментира случващото се шефът на канцеларията на президента журналистът Иво Христов.

Очаква се Решетников-гейт да вземе първите си политически жертви днес…

 

https://medium.com/@asengenov/reshetnikov-gate-615d948586d

 

 

 

 

 

 

 

***

boiko-radev-uniform[1]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.