Тръмп: Ние спечелихме Студената война и откъснахме Източна Европа от Русия, но я оставихме да я превземат мюcюлмaнuтe…

януари 8 | Posted by admin | Интервю

Публикувано на 08.01.2018 в Свят

САЩ ще загубят Източна Европа, и с това и всички последствия от спечелването на Студената война.

Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Foxy Data миналата нощ.

“Вярно е, че спечелихме Студената война и успяхме да откъснем Източна Европа от Русия, и да я присъединим към нас. Но какво направихме с тази придобивка? Разсипахме я, тя загива, и накрая ще я превземат мюсюлманите. Тя няма да бъде наша…” – каза почти ядосано президентът.

Водещият го попита защо счита така, и инвестициите в съответните държави, които САЩ са направили, дали не са изградили силно и лоялно на атлантическите ценности, общество.

“Какво изградихме, та ние ги разсипахме. Латвия е загубила почти една трета от населението си. Там остават предимно старци. България е с четвърт по-малка. Нямат икономика, няма никаква сигурност. И това го направиха нашите НПО, нашите пари, които изляхме там в шепа елит, за да пропагандират глупави идеологии. Сега без общество там, на мястото му ще дойде някой друг…” – обясни Тръмп.

Тогава водещият попита: “Тоест, вие казвате, че политиката на предните администрации, вместо да превърне тези страни в съюзник на САЩ, е създала проблем на САЩ?”

“Точно това твърдя. Семейство Клинтън и техните производни, които ни управляват от 20 години, изгубиха Източна Европа за нас. Те насадиха псевдо-ценности, накараха ги да се разоръжат, да си закрият фабриките, и всичко това – в името на някаква абсурда идея, че “атлантизмът” ще ги направи богати и силни. Но какво е “атлантизмът”? Атлантическият океан ли ще дойде да ги нахрани? Той ли ще ги пази от пълчищата, които нахлуват през границите им? Аз изобщо не разбирам например, защо накарахме тези страни да се разоръжат, като условие за влизане в НАТО. Нали НАТО е военен съюз, защо караме съюзниците ни да стават по-слаби, преди да влязат? Може би някой си е мислел да им продаваме оръжие. Но с какво ще го купят? Като им закрихме и заводите, а народът емигрира. Ето това направи сем.Клинтън, и то просто означава, че Студената война накрая ще я спечелят ислямистите…” – завърши човекът от Белия дом.

https://bultimes.com/%d0%a2%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bf-%d0%9d%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%9d%d0%9f%d0%9e-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%98%d0%b7%d1%82%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%95%d0%b2/

 

 

***

--- trump-

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.