Гинка Върбакова стана господар на сградите на Софийската митрополия в топ центъра

март 25 | Posted by admin | Култура, Новини

Гинка Върбакова стана господар на сградите на Софийската митрополия в топ центъра

 

Нова скандална сделка с действащо лице Гинка Върбакова и фирмата й „Инерком“ ЕООД взриви медийното пространство. Оказва се, че пазарджишката фирма стопанисва най- апетитния имот на … Софийската света митрополия! Става въпрос за две сгради, намиращи се на площад „Света Неделя“ 16, с обща площ от 2744 кв.м. Софийската Света митрополия ги отдава под наем на „Инерком“ ЕООД на Гинка Върбакова срещу абсурдно ниската сума от 15 000 лева на месец, съобщи epicenter.bg.

Това се случва чрез договор между двете страни, подписан на 22.12.2016 г. Като наемодател в документа е посочен патриарх Неофит! В договорът той е вписан със светското си име Симеон Николов Димитров. А документът е подписан от епископ Григорий – викарий на Софийската митрополия до 2017 г., който впоследствие беше избран за врачански митрополит. Той също фигурира в документа със светското си име Красимир Маринов Цветков.

Според договора, Гинка Върбакова е наела партера и етажи от Митрополитската сграда на площад „Света Неделя“, както и партер и няколко етажа от митрополитска сграда с вход откъм ул. Съборна. Договорът е за срок от 10 години, като пазарджишката фирма има право да отдава наетите площи под наем за офиси и жилища.

Сумата от 15 000 лева, определена като месечен наем, който Гинкината фирма трябва да плаща на Софийската митрополия, както сами се досещате, е скандално нисък и под пазарната стойност – 16, 80 лева за кв. метър! Но това все още не е най- скандалното нещо в договора.

Според документа, срокът за отдаване под наем от 10 години може да се удължи с още четири пъти по толкова, при това автоматично и без никакви допълнителни условия. А след това… става безсрочен! Т.е., след като изтече този период, наемателят (Гинка или друг собственик на „Инерком“) може да стопанисва сградите на Софийска митрополия за… неограничен срок! Което е в тотален разрез със Закона за вероизповеданията, според който, най- дългият срок за отдаване под наем е само 10 години. Но и това все още не е най- скандалното в случая!

Основният въпрос е: как пазарджишкото бизнес семейство – Гинка Върбакова и съпругът й Славчо Върбаков, посочен за неин представител, изобщо са се добрали до среща с Негово Светейшество Неофит и са договорили подобна сделка с него?

Единственият възможен вариант е … чрез посредничеството на Министерски съвет! Причината е, че именно Министерски съвет отговаря за Дирекцията по вероизповеданията, която се занимава с административните дела на духовните институции у нас.

В сградата на Софийската митрополия на площад „Света Неделя“ Гинка Върбакова вече се е уредила и с първите си ВИП наематели – световноизвестният италиански моден бранд „Дискуеърд“. Говори се, че до бутика си италианците в скоро време ще отворят и голям тузарски бар – пак в същата сграда.

Както стана ясно покрай скандалната сделка с ЧЕЗ, иначе семплата бизнесдама Гинка Върбакова е използвана като аватар от лице или лица, изключително близки с правителството на ГЕРБ. Толкова близки, че уликите сочат към самия министър- председател Бойко Борисов! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

http://svoboden-narod.eu/1180/%d1%87%d1%83%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb/

 

 

 

 

 

 

***

GINKA19[1]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.