Здравната система се точи от шайка извън лекарските среди

май 15 | Posted by admin | Анализи, Наблюдател, Новини

 

Мирослав Ненков

„Здравната система е структурирана около един-два центъра,

те са с бизнес насочени хора и не са „лекарите-крадци“,

а шайка, която източва здравната ни система.

Когато се появи контролът, ще се появи желание за въздействие върху този човек, който държи контрола“, коментира пред БНТ бившият здравен министър Мирослав Ненков.

„Ако затворим крановете, през които изтичат парите на системата, ще сме добре. Не можем да помолим хората, които пласират консумативите за болниците да работят за по-малко пари, при положение, че работят за повече“, коментира бившият здравен министър.

„За състоянието на Ловешката болница е виновна управата, която над 10 години не прави нищо. Не може да се очаква някой изведнъж да оправи проблеми на толкова години“, каза още той.

„Има една дама, която ръководи болницата на Видин, която с цената на лични жертви не позволи измамни схеми. Да, болницата във Видин не е в добро състояние, но не е като в Ловеч“, коментира Мирослав Ненков.

„Медицинските сестри са ценен ресурс, който ще изчезне. Момичетата работят на минимум две места, представете с какво натоварване са. В повечето болници в страната щатът на медицинските сестри не е попълнен, това намалява качеството на обслужване в лечебните заведения“, анализира още медикът.

https://frognews.bg/novini/miroslav-nenkov-zdravnata-sistema-tochi-shaika-izvan-lekarskite-sredi.html

 

 

***

Юда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.