Престъпната държавна власт „търгува” със здравето и бедността и фактически осъществява геноцид на българското население

юни 13 | Posted by admin | Анализи, Интервю, Новини
Някои нови политически коректни термини:
1.    “ ЗДРАВНА ПОМОЩ“, е заменена със „ЗДРАВНА УСЛУГА“.
Това означава, че здравеопазването вече не е хуманитарна дейност, основана на солидарността, а търговска дейност. Имаш пари-плащаш, лекуваш се и живееш. Нямаш пари -мреш.
2.    „СОЦИАЛНА ПОМОЩ“ е заменена от „СОЦИАЛНА УСЛУГА”.
Основен принцип на социалната помощ е солидарността на обществото-да заделя частица от благата си, за да помогне на хора, които са изпаднали в невъзможност да се грижат за себе си по една или друга основателна причина.
„УСЛУГА“ е нещо друго – търговийка. Тук обществото не се чувства солидарно и сплотено да си окаже взаимопомощ, защото сплотеното общество е АД за политико-икономическата каста; приема отделените от него пари за социални услуги като изземване (рекет) и се нагнетяват негативни емоции между отделните единици на обществото.
3.    Нов термин „ИЗНЕСЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ“ – това е приватизация на социалните дейности, които държавата трябва да изпълни срещу парите, които ни взима. Парите се дават на Неправителствени организации, за да извършат СОЦИАЛНА УСЛУГА. А дали на самотна майка й трябват пари, за да нахрани децата си, не е важно! Дават й ваучер на стойност 100 лива да заведе детето на психолог. Все едно то не е гладно, а лудо! Може да имаме няколко семейства в критично финансово състояние, но вместо да им се помогне, 1 милион ще отидат в някое НПО по проект на тема „Как да се работи със семейства в риск“.
Мирослав Паскалев-Зорец  (публикация в социалната мрежа)

http://mejdu-redovete.com/%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0/

 

 

 

***

Съд 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.