Българската „десница“ е хамелеон. Сутрин са сини, вечер розови или обратно.

юли 3 | Posted by admin | Анализи, Геополитика, Интервю, Новини

 

Антикомунистическите партии са погребани в прехода, но по избори напускат гробищата и обикалят наоколо. На лов за гласоподаватели. Тяхното присъствие, в режим на перманентно преименуване, си възлага критическа функция на надзирател върху българския геополитически статус. Спират Путин. Първо комунистите, сега него.
Всичко това е малоумно до болка и бездарно до дъно, с извинение за грубия тон. Ако се заставиш, в това можеш да съзреш и нещо като кихотизъм, работа с вятърните мелници. Но Сервантес е невинен.
Българската „десница“ е хамелеон. Сутрин са сини, вечер розови или обратно.
Нищо не може да ги спре да се преобръщат. Сега твърдят, че „няма нито ляво, нито дясно“, а само ЕК. Но имало и „пета колона“, която ги прави неизбежни. Периодично публикуват доклади за тази „пета колона“ с посочване на имена. И размишляват върху ефектите на рублата в резервирания за долара район. И поставят имената си под тази „наука“. И не ги е срам, разхождат се по улиците, поздравяват. Никнат от НПО, „Америка за България“, някои посолства и от тънките процепи между жълтите павета.
Това не е нищо друго, освен една инертна, кариерна и безскрупулно „носталгична“ субстанция, колкото непотребна, толкова и неизбежна.
Трябва да се гласува за тях, обаче. Ако изчезнат, ще пострада градската среда. Ще млъкнат вувузелите, ще настъпи неловка тишина…
Д-р Николай Михайлов

http://mejdu-redovete.com/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%be%d0%bd/

 

 

***

николай-михайлов-300x152[1]

One Response to “Българската „десница“ е хамелеон. Сутрин са сини, вечер розови или обратно.”

  1. Възрожденеца каза:

    Апсолютно верно и точно е казаното по горе, така наречените „патриоти’ се превърнаха на ПАТРИТАРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.