Шоуто на Бойко в ООН е имало за цел да „умилостиви” Тръмп, който преди 8 месеци е блокирал $2,1 млрд. на Бойко по закона „Магнитски“.

октомври 3 | Posted by admin | Анализи, Геополитика, Интервю, Новини

 

ЕКСКЛУЗИВНО: Тръмп блокира $2,1 млрд. на Бойко, по закона „Магнитски“

26.12.2017 Мартин Иванов

Абсолютен гръм от ясно небе удари управляващите веднага след Коледните празници.

Оказа се, че активи на Бойко Борисов в САЩ, и в няколко офшорни зони, са блокирани по силата на новата „изпълнителна заповед“ на Доналд Тръмп, във връзка с изпълнението на закона „Магнитски“.

С въпросното разпореждане се наказват основно висши руски представители, и това е част от хибридната война между САЩ и Русия. Най-известният пострадал е чеченският лидер Рамзан Кадиров, който влиза в списъка за санкции, заради репресии над хомосексуалисти в подопечната му област.

Но изненадващо, Тръмп блокира пари и на други хора, като най-вероятната причина е гласуването срещу САЩ в Общото събрание на ООН по въпроса за Ерусалим. Още преди това, президентът предупреди, че който гласува срещу САЩ, ще загуби финансовата си помощ.

Не беше казвал обаче, че ще прилага и закона „Магнитски“ срещу съответните държавни лидери.

Според нашите данни, в момента Бойко е с блокирани $1,3 млрд. авоари на територията на САЩ (основно щата Делауеър, ползван като зона освободена от данъци), както и други 800 млн. в офшорки, които имат подписано споразумение със САЩ да прилагат разпорежданията по закона „Магнитски“.

С 2,1 млрд. замразени, Бойко не знае на кой свят е, а герберите се надяват да не колабира психически, което би довело до разпад на правителството.

Законът „Магнитски“ беше приет, след убийството в затвора на руския адвокат Сергей Магнитски. Тогава САЩ приеха регулацията, която позволява за се замразяват и конфискуват пари на лица, замесени в престъпна дейност, корупция и потъпкване на човешките права. Най-вероятно, парите на Бойко са докладвани като такива от Цветан Василев, който подаде молба за закрила по закона „Магнитски“.

Иначе, чисто формално, средствата не са на името на Бойко, и Тръмп не би могъл да ги конфискува, без съдебна заповед. Но с донесението на изгонения банкер, и след гласуването в ООН, Бойко е платил сметката…

източник

http://www.informiran.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0-21-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE/

 

 

 

***

3 секунди - триумф

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.