Необходима е пълна проверка (ревизия) на имуществото на всички политици, магистрати и олигарси

ноември 6 | Posted by admin | Анализи, Интервю, Новини

 

“Това, че започват да удрят определени олигарси за ДДС и престъпна приватизация е добре. Но не ми се вижда много принципно.

Преди десетина години предложих ревизия на приватизационните сделки и проверка на имуществото на политици, магистрати и т.н. Нямаше подкрепа. Кражбите на ДДС на година са между 2 и 3 милиарда по данни на ДАНС”. Това отбеляза бившият депутат доц. Минчо Христов.

“Показването на кадрите от богатствата цели пропаганден ефект. Фамилията Баневи е тясно свързана с БСП. При атаката срещу Арабаджиеви и Стайкови целите на тази евтина пропаганда са други. Виждам три различни цели”, коментира и журналистката Емилия Милчева пред БНР.

“Не бяха наказани нито хора за фалита на банките, нито в други случаи. Сега едва ли не се създава впечатление, че всеки, който е приватизирал активи, е незаконно забогатял”, каза още Емилия Милчева.

“Проблемът е, че няма принципно и законово решение. Не е трудно да се направи проверка на имуществото на олигарси и политици, да се провери плащат ли данъци”, подчерта Христов.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/eksperti-arestite-oligarsi–reviziia-ikonomicheskiia-prehod-ili-udar-opozitsiiata.html

 

 

 

 

***съд 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.