За 50-60 милиона на лобното място на Илия Павлов се строи 100 (сто) метров паметник – небостъргач

ноември 8 | Posted by admin | Анализи, Геополитика, Интервю, Новини

Небостъргач ще заеме лобното място на Илия Павлов точно 15 години след показното и неразкрито до днес убийство на най-богатия българин в самото начало на 21-ия век.

При това проектът е на неговия заместник в групировката Николай Вълканов.

След застрелването той стана собственик на Минстрой – холдингът за природни ресурси, който беше на Павлов и неговата Мултигруп.

Напомняме, че фирмата построи Сарая на Доган в Бояна, плати му прочутия хидроложки хонорар, а от друга страна Вълканов е много близък с премиера Борисов.

Снаха на бившия зам. на Илия Павлов е фолкпевицата Лия, любовницата на убития в също неразкрит атентат генерал в борческата групировка ВИС – Маймунека. Дамата е изпълнител на парчета като Митничарю, митничарю и Мъж като магия, има и дуети с осъдения ромски славей Кондьо.

„50-60 милиона”, както пише иронично Капитал, е предвиденото вложение в небостъргача: „Офис кулата на Вълканов ще е малко над 100 метра, а големият жилищен блок на Артекс ще е 75 м – срещу друг негов висок проект – до Маринела, текат протести в Лозенец.

В момента най-високата сграда в близост до метростанция Г. М. Димитров е част от комплекса Софарма тауърс на друг олигарх – Огнян Донев, с височина 85 метра.

Инвеститор в проекта е Бългериън еко проджектс, в което акционери с равни дялове са Николай Вълканов и двете му възрастни деца. Общата разгъната площ на небостъргача NV Tower (вероятно по името на собственика) е 46.5 хил. кв.м, а височината – 75 метра. Реално това са 19 етажа, но над тях ще има архитектурни елементи, например покривни градини, до 106 м. Проектът е на А&A архитекти, строител е Минстрой холдинг.

Разчистването на терена започна през септември, а по план сградата ще бъде завършена в срок от 2 години. Пред Капитал Николай Вълканов коментира, че инвестицията в сградата е в порядъка на 50 – 60 млн. лв.

В NV Tower 13 от етажите ще са заети с 24.6 хил. кв.м офис площи, като по думите на инвеститора част от тях ще се използват от собствените фирми, а останалото ще се отдава под наем. На последните три етажа от сградата проектът предвижда жилища, разположени върху 2600 кв.м, заедно с общи части и складови помещения. На партера ще има заведения за хранене и търговски обекти, вторият етаж ще разполага със СПА, спортен център и конферентен блок, а третият ще бъде технически етаж. Триетажен паркинг с РЗП 11.2 хил. кв.м. и капацитет 252 паркоместа ще бъде изграден под земята. По документи има предвидени и 66 места за паркиране в съседния парцел при централата на Минстрой.

http://19min.bg/news/8/105061.html

 

 

 

 

***

000 - Доган

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.