Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат

декември 14 | Posted by admin | Анализи, Интервю, Новини

Всички публични личности са жалки и гротескно смешни

декември 14, 2018

Прости хора са богати, а умни им метат плацовете

Прости и елементарни хора, обикновени ловци на пари и заблудени души, говорят по медии и учат на морал. Градят морални норми правилно-погрешно.
Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат. Невинни влизат в арести да демонстрират работата на фарисеи и грешници за справедливост-под външен натиск, за да имитират дейност. Съгрешилите бирници не плащат, а плащаме синца , заради техни натегачества, с които си правят алиби за далавери. Прости хора са богати, а умни им метат плацовете.
В тази държава всички публични личности са жалки и гротескно смешни, като опитите на Азис да прави впечатление по шоуто си.
В тази държава нямаш спокойствие, дори и да си Любен Гоцев.
Винаги трябва да си готов да почнеш от нулата и винаги могат да ти вземат къщата и на стари години да те пратят в Ножарево.
Дори и да не отидеш там, други мафиоти може да ти продадат жилището и да станеш клошар.
Винаги може да дойде експроприация и винаги да станеш жертва на чувството за справедливост, като поредната дежурна мантра на някой циганин, лузър или още по-лошо и често срещано-нереализиран водач-интелигент, който да я облече като идеология…
 В тази държава най-лошите и нелогични сценарии винаги се сбъдват, защото Европейски съюз не значи нищо, както и „Любовта към СССР е като слънцето и въздухът за всяко живо същество”.  Нито пък политиката, колкото и да ни облъчват с празни лозунги, понятия като права, демокрация, правила. Тя е направена за хиени, безскрупулни ментори с манталитет на южноамерикански наркобарони. Защото думите не значат нищо пред инстинкта им да убиват. Да имат, за сметка на усилието да говорят, да имат, без да работят.
В тази държава винаги е ставало нещо далеч по-лошо от времената на завладяването на Дивия Запад. Защото и тогава е имало правила-не стреляй пръв, не стреляй в гръб, за кражба се обеси, извадиш ли пръв пищов-по-бързият печели.
И ред други, опрени на изстрадан опит и чувство за справедливост.
В тази държава историята не служи за нищо друго, освен за пропаганда на поредна измама.
Всъщност, тази държава е лесно прогнозируема, ако си достатъчно изграден песимист. Но в тази държава думите не значат нищо. Докато не те убият за тях, ако говориш истината.
Прочее, в тази държава за истината няма друга алтернатива.
Богдан Йорданов (мнението  е споделено в социалната мрежа)
Редактор: Ст. Николаева

 

https://mejdu-redovete.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D1%80/?fbclid=IwAR0F1GxK6i42GSHZ4QZ9OEf6uN_vczrhvKw10DsCtK0DXV2fofk7KrZVZtQ

 

 

 

***

Вълкът - овцата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.