През май Папа Франциск ще посети София по покана на Свети Бойко Банкенски

декември 15 | Posted by admin | Анализи, Геополитика, Интервю, Новини

 

 

ИСТИНАТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕТО ПРЕЗ МАЙ НА ПАПАТА

НА КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА! ПРИ НАС И МАЛКО ПРЕДИ!

Пресслужбите и на президента, и на премиера, а и на “Светия Отец от Светия Престол” съобщили: Папа Франциск ще посети България от 5 до 7 май.

Яснота намираме и в разпространеното от нашите медии, официално ватиканско съобщение: „Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“.

Както синодните старци (българските) обичат да се пъчат с израза „ма моля ви са, ноторно известно е . . .“, така и ние ноторно знаем, че папата е глава и първи (първенстващ и началстващ) епископ на Католическата църква и Рим.

Светият Престол е Папската държава, съсредоточена на хълма Ватикана и върховно ръководство на Римската курия и цялата Католическа църква по света.

А държавата Светия Престол, известна като Ватикана, е най-малката суверенна държава в света, възобновена 1929 г. с Латеранския договор между Светия престол и Кралство Италия. Разположена на хълма Ватикан в западната част на Рим.

Църковна държава (теокрация) на Католическата църква управлявана от епископа на Рим – Папата.

Съвсем обобщено Католическата църква с едно управление – Светия Престол (Папата) и Православната църква с едно управление Великия и Свят събор или Вселенския събор на Православната църква, но без административен център (православните патриарси во главе, с първенстващ Вселенския – Константинополския Патриарх).

До тук с общата информация, приемливо и добре.

Обаче, още през 2016 г. Св. Синод на БПЦ-БП същия, най-православния, дето не отиде на Всеправославния събор в Крит (нямало да бъде достатъчно православен, а податлив и отстъпчив) РЕШИ И ПОСТАНОВИ (обобщено): Няма друга църква освен православната!

От Св. Синод писаха: „Св. Синод с прот. № 9-пълен състав, под председателството на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит проведе своето редовно заседание, на което бяха обсъдени въпроси и документи, свързани с предстоящия Всеправославен събор, заплануван да се проведе на о-в Крит между 16–27 юни т.г. На заседанието . . . . Св. Синод разгледа писмо на Ловчанския митрополит Гавриил, с приложена подписка на свещениците от Ловчанска епархия във връзка с текста, наречен „Отношението на Православанта църква с останалия християнски свят” – част от документите, предвидени за разглеждане на Великия и Свят Събор на Православната църква, който ще се проведе на остров Крит между 16–27 юни т.г. Така също Св. Синод разгледа и писмо на Пловдивския митрополит Николай, с приложена подписка на 240 свещеници от Пловдивска епархия в подкрепа на изразеното становище на Ловчанска епархия по горепосочения документ. След проведено гласуване по въпроса за необходимостта от промени в предсъборния документ „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят” Св. Синод прие следното Становище: „ . . . Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонически напълно погрешно. . . . ”. Така изразеното Становище ще бъде представено и отстоявано като неизменна позиция на БПЦ–БП относно текста ”Отношението на Православната църква с останалия християнски свят” на Великия и Свят събор на Православната църква в Крит през 2016 година.“ Синода, 2016 г., на Великия и Свят събор на Православната църква в Крит не отиде, че подлъга и РПЦ да не отиде. А после нито писа, нито каза, че се отрича или отказва от това свое решение и постановление.  Става малко притеснително.

Също така, ноторно от синодалните старци, знаем, че един епископ не може да влиза в територията на друг епископ и да дохожда около него ако последния не го покани или не го допусне с изрично съгласие.

Тука нещо ноторно съвсем се изгуби протокола и стана още по-притеснително.

Синода не съобщава, нашият все още и временно първенстващ епископ, нарицаемия се Неофит патриарх да е канил Папата, нито да се е съгласявал да го допусне на територията на БПЦ. Мълчат. 

И утре, кой изпада в отстъпничество православно и в грях – народа!?

Добрата новина. Сведущи богослови успокояват и подсказват, че въпроса е решен и притесненията се отпаднали. Предстои оповестяването. Или направо утвърждаване с действие. На постоянно действащия последен църковен събор са направени, на ход, с наредби, практическо изпълнение и за по сигурно с мълчаливо съгласие и препотвърждаване, промени в структурата и управлението на БПЦ-БП. Има Почетен Патриарх на БПЦ има и той е . . ., неговото име е . . . малко по нататък. Поел е отдавна управлението и направлява делата в нужната посока. Синода е преназначен в църковно настоятелство, но не какво и да е, а централно църковно настоятелство на БПЦ-БП, състоящо се от поместни архиерейски наместници на Патриарха (Почетния, който управлява).

По места църковните дела, вече са иззети, упражняват се и се управляват от Организирани правоправещи групи ОПГ-та, подготвящи преструктурирането си в местни правоправещи църкви МПЦ-та. Така се подпомагала БГ модерността в разделението между църквата и държавата и е отворен пътя към практикуване на любовта и по католико-американски образец “Дженди – Пенди”.

За стриктен контрол и преодоляване на вредни, възпиращи влияния функциите на Почетен Патриарх временно са възложени на Министър-председателя – свети Бойко Банкенски.

До следващите избори (парламентарни или църковни, което е по-напред). Така се внасял необходимия съвременен олигархичен (криминално-държавен) ред  в църквата. Всичко с времето си.

Тези естествени промени са били подпомогнати от бъдещите учителски заплати (приравнително) и са приети с апломб от по-голямата част от клира. Нови заплати и евро-субсидии при отсъствие на контрол върху публичните средства. Всъщност публични средства отдавна няма. Всички са техни (негови на неговите). Вече и тези във вашия джоб. Разберете скоро при положителната и благотворно растяща промяна в цените. Сигурно и на свещите, и на требите пак и отново. Споко! Така се подпомагало нестяжанието, отделянето от средства, имоти и т.н. На народа, вашето отделяне. За вас отделяне, за тях материални изкушения и мъки. Малус – Бонус. Дори и да не са съвсем прави сведущите работата пак си е наред.

Папата е поканен от който трябва и ще го галят, галят и …

Всичко си е наред. Първенстващия епископ и Почетен Патриарх върши каквото трябва. Все пак е светец – покровител на рода български.

Обаче име няколко досадни, но опасни дреболии. Да внимаваме. Да не се обърка работата, държавната, съседската, балканската, европейската, евразийската, азиатската, световната, че виж и междугалактическата (по екологична или строителна линия). Сложни работи и дипломатическа енигма. В тази връзка, уважаеми политици, общественици и бенефициенти, народа с един общ глас, апелира:  Догодина, като дойде папата, ако са преминали изборите (евентуалните вътрешни) и некои от вас се намерят на политическото позорище, почтително молим гледайте и внимавайте да не ни изложите. Защото на някои им предстои пътуване, по-далече от тука, а на други (дето нямаме възможност) ни предстои да отстояваме отново изконните интереси. То е ясно на кои. Патриотично и родолюбиво.

Подсказваме – визитата на папата ще съвпадне с празничното, по тия дати блажене след пости, и ако се наложи да се показва толерантност и радост може маршрута му между София, Раковски и Скопие да мине през Шекер мааала, Кючук Париж и да се види човешка радост и веселие. Демокрация и горе-долу латиноамериканска емоция (ако има и диригент, досежно старозагорски).

Освен това “уважаеми” политици и светци, общественици и бенефициенти, гледайте, като отиде папата в Скопие да не го заведат и срещнат у древната Охридска архиепископия. Тая дето и честваха 1000 годишнината. В Охрид. В манастира. И тиа дето го срещат там, да му не речат, че е техна. За същата, за същата наша историчка архиепископия става дума, тая дето наште попове я измълчаа и запецнаа на родословниот проблем макя – керка.  И ако ониа сакат да го черпават (папата) там още сега да пишете ноти секакви (но не музикални) да го НЕ черпат со паница леща. Щото на некои наши попове със статут на архиерейски наместници достойнството им там било.

Супер Апелация: Най-добре, на Герьовден като е тука папата му турите яко чеверме. По нашенски. Като седне човека да хапне, да не може да стане и името си да каже, стига мизерия, стига глад. Да приготвите салфетки с гръб найлонов да не пропускат, да му увиете и за после. И да има да раздава. Това да го запишете в бюджета сега, че да не дигате цените после или да съкратите некоя магистралка. А може и по европейска програма да се мине. Хем производство на храна, хем готвене, хем доставка, хем път за доставката трябва. Ако няма, кой да яде (за отчетност) от вън ще доставим. Но не мигранти. Наши хора. Доверени. Пък ако го интересираме всяка година да почне да идва и културен и друг обмен току виж тръгнал, че и туризъм по стъпките на папа и премиер-патрика може. Може и трансграничен маршрут да стане. Маршрут и поток. И хъб може туристически, междукултурен и мултирелигиозен, надпартиен, общохранителен и т.н и т.н.

И най-важното. Да кажете на Почетния да не съслужи с Папата, че после срам и резил с украинската, руската, македонската, абе с която и да е от оцелелите в предстоящите изпитания и тъмни векове църква (поместна се има предвид). Слушайте новото Централно църковно настоятелство ЦЦН, за по-лесно, съкратено – синод, синода, синодното и т.н. То знае. Как, като сме на края да направите  крачка напред. То ще напътства. А ако ЦЦН (синодното) не каже нищо, пустота и вакуум. Тогава пак добра новина – има други. Добри, сериозни, стойностни, истински духовници, архиереи. И както в начални времена, пак от там от където са ще дойдат и ще ни помогнат. Новините станаха добри. А предстоящото сериозно. По това, за сега край и конец.

На Рождество, на Коледа стават чудеса. Вие, народа сами знаете – всичко истинско, чисто и красиво е добро, другото е лошо. Това търсете, това правете, това давайте. Бъдете спокойни и уверени в истината и доброто. Не е трудно.

А, а пък за Закона, тоз Ментарджийския на ДПС, ГЕРБ и БСП за вероизповеданията – прекрасна работа! Католическата църква в България е против и протестира, а Католическият Папа идва – на протест или на манифестация??? А свети Бойко на три папи обещаваше, че имотите католически ги връща на Римската църква и вече 10 години е в процес на спиритуална медитация и физическо поглъщане, а връщане – йок.

Ето, ето свети Бойко Патриарх Почетен пази родното Православие и го отглежда по свой образ и подобие! Хвала на таквиз!

Симеон Балкански

http://afera.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b5%d1%89%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0.html

 

 

 

 

***

000000 -

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.